Na een overweldigend succes in 2011 en 2012 mag triatlon Zeeland met recht benoemd worden tot meest belovende Triatlon van Nederland.

In 2012 vonden ruim 1300 atleten hun weg naar Vlissingen.

triatlon Zeeland is een internationaal triatlonweekend waar recreanten en professionals elkaar ontmoeten. Bij Triatlon Zeeland ervaren deelnemers al zwemmend (zee), fietsend (duinen, bos en openbare weg) en hardlopend (boulevard, glooiing en strand) hoe fantastisch de Zeeuwse omgeving in Vlissingen is.

Triatlon Zeeland is een unieke triatlon op een unieke locatie. Hierdoor trekt Triatlon Zeeland steeds meer deelnemers en bezoekers die spreken over de mooiste triatlon van Nederland.

De organisatie heeft tot doel zowel recreanten als topsporters het gevoel te geven dat ze aan de wereldkampioenschappen meedoen. Iedere sporter moet ervaren hoe het is om aan een topsportevenement mee te doen. Zowel scholier als professional.

Triatlon Zeeland wordt georganiseerd door de stichting Samen in Beweging.

De stichting Samen in Beweging heeft onder andere als doel zoveel mogelijk mensen op een positieve manier aan het sporten te brengen door drempels te verlagen en soms weg te nemen. Projecten ondersteunen op het gebied van Runningtherapie, maar ook subsidiëren van goede loopschoenen zijn onderdeel van deze stichting.

In 2013 zal nog meer worden samengewerkt met verschillende scholen. De leerlingen zullen niet alleen als deelnemer aan de scholierentriatlon meedoen, maar ook bij de triatlon betrokken worden door middel van verschillende (stage) projecten.

Triatlon Zeeland is NON-PROFIT en wordt 2 dagen bijgestaan door minimaal 200 vrijwilligers van Loopgroep Zeeland, Vlissingen in Beweging en atletiek vereniging Dynamica.

Met sportieve groet,

Samen in Beweging